Opasna ešerihija

Uporna i opasna EŠERIHIJA

Mali je broj žena koje bar jednom u životu nisu imale urinarnu infekciju, prepoznatljivu po učestalom mokrenju, često izuzetno neprijatnom i bolnom

Urinarne infekcije pogađaju i muškarce i žene, ali zbog anatomskih razlika češće oboljeva „nežniji pol”. Najčešći izazivači su bakterije inače prisutne u debelom crevu, ali ukoliko se nađu u mokraćnom sistemu, ove bakterije prave veliki zdravstveni problem. Ženski urinarni kanali su mnogo kraći zbog čega i postoji veći rizik kod žena.

Ešerihija koli je uzročnik preko 90 odsto svih urinarnih infekcija. Prate je učestalo mokrenje, peckanje, bol, pritisak u donjem delu stomaka i druge tegobe.

Hrana i pića koje treba izbegavati ako često imate urinarne infekcije: kafa, crni (ruski) čaj, sva gazirana pića, čokolada, slatkiši i teške masnoće, kao i bilo šta sa velikim količinama šećera.

Najčešći uzroci urinarnih infekcija

Zdrave osobe sa jakim imunim sistemom uglavnom nemaju problema da se izbore sa invazijom bilo koje bakterije. Međutim kada stres, bolest, fizička povreda, ili loša i nepravilna ishrana oslabe imuni sistem, bakterije lako pobede odbrambene ćelije i dolazi do urinarne infekcije.
Trudnoća, menopauza i seksualni odnosi takođe mogu da povećaju rizik i dovedu do infekcija urinarnog trakta.

Bakterija Ešerihija koli je gotovo najčešći uzročnik upornih urinarnih infekcija. Nepravilno lečena infekcija izazvana ovom bakterijom, udružena sa oslabljenim imunitetom, može dovesti i do upale bubrega, sa visokom telesnom temperaturom, bolom, povraćanjem i pojavom krvi u mokraći.

Ešerihija se često vraća, trajno oštećuje urinarni trakt i izaziva jake upale.

Rešenje problema zvanog Ešerihija koli

Terapija je antibiotska. Međutim, Ešerihija dopire do najdubljih slojeva sluzokože urinarnog trakta i tamo se zadržava, zbog čega često ostaje nedostupna uobičajenoj terapiji. Zaostala Ešerihija se umnožava u zidovima urinarnog sistema i aktivira pri najmanjem padu imuniteta, što dovodi do ponovne pojave infekcije. Nije mali broj pacijenata koji se sa ovim problemom bore godinama.

Zbog toga se sve više uz antibiotike, preporučuje i upotreba prirodnih preparata, koji ne remete balans bakterijske flore, a smanjuju mogućnost ponovne pojave infekcije.

Naturoplex® je prirodni preparat koji pomaže da se zaustavi urinarna infekcija i spreči njena ponovna pojava. Naturoplex® pomaže da se tegobe i bolovi pri mokrenju značajno ublaže već tokom prvog dana primene. Dopire do najdubljih delova sluzokože urinarnog trakta i ubrzava eliminaciju Ešerihije tako što je ‘’skida’’ sa zidova urinarnog trakta. Potpunom eliminacijom Ešerihije sprečava se mogućnost ponavljanja infekcija.

Naturoplex® se može primenjivati samostalno, ili u kombinaciji sa antibioticima čime se dodatno ubrzava nestajanje tegoba i sprečava vraćanje infekcije.

20 thoughts on “Uporna i opasna EŠERIHIJA”

 1. Jel ovo vazi samo za zene,ili i za muskarce. Da li ove tablete mogu pomoci kod malko pjenastog urina kod muskarca? Hvala.

 2. Vojislavka Radovanov

  Poštovani ,
  molim vas samo za tačnu informaciju oko primene doze Naturoplex tableta sa brusnicom.
  Elem,lečila sam esherihiju pre dva meseca antibioticima i naturoplexom i izlečila,sada opet me pecka i imam učestalo mokrenje,Buni me to što na sajtu piše 3x po 3 tablete a na kutiji 1-2 dnevno.Šta je ispravno?

  1. Draga Vojislavka,
   Verovatno je zabuna nastala jer se tablete i kapsule drugačije doziraju.
   Naturoplex tablete se koriste 3 puta dnevno po 3, a kada je reč o Naturoplex Brusnica kapsulama koristi se 1 do 2 dnevno.

  1. Draga Milice,
   Naturoplex tablete se koriste kada je infekcija prisutna i to 3 puta dnevno po 3 tabletice. Preporučena terapija je 14 dana minimum, iako će simptomi prestati već tokom prvih par dana, kako bi se očistio komlpetan urinarni trakt i kako bi se sprečio povratak infekcije.
   Naturoplex Brusnica kapsule se koriste kod blažih infkecija i odlične su za prevenciju. Koristi se jedna kapsula dnevno.
   Za sva dodatna pojašnjenja slobodno nas kontaktirajte na 011/2070801.

  1. Draga Daris,
   Nažalost trudnice i dojilje su u posebnoj kategoriji (koja se ne testira na kontraindikacije) te iako je prirodno rešenje ne smemo preporučiti u ovim situacijama.
   Posavetujte se sa vašim lekarom da dobijete najbolju preporuku u vašem slučaju.

  1. Draga Katarina,
   Bezbedno možete koristiti Naturoplex iako ste na antikoagulantnoj terapiji, samo se preporučuje razmak od 2 sata izmedju dve terapije.

 3. Poštovani, zanima me da li se Naturoplex tablete i kapsule mogu koristiti istovremeno? Da li ispijanje čaja protiv E. coli spriječava njihovo dejstvo?

  1. Draga Sunčice,
   Što se tiče paralelnog korišćenja apsolutno je bezbedno i mogu se koristiti, mada je efekat bolji ako koristite tako da prvo popijete Naturoplex tablete (3x3dnevno) i isčistite urinarni trakt od E. coli, a nakon toga preventivno i za održavanje Naturoplex Brusnica kapsule.
   Ispijanje čajeva neće negativno delovati na rad Naturoplexa, ali raznih kombinacija čajeva ima te bi bilo najbolje da se posavetujete sa farmaceutom oko konkretnog čaja koji uzimate (npr, Naturoplex Brusnica može umanjiti delovanje uvinog čaja).
   Naturoplex vam je sasvim dovoljan kao suplement za rešenje ovih problema.

 4. Imam problem vec par dana oko peckanja prilikom mokrenja i neprijatnog mirisa. Sada sam poceo da osecam bol u predelu desnog bubrega i javila se temperature. Da li mogu pokusati sa Naturoplex jer sam na terenu i trenutno ne mogu da se obratim svom lekaru? Hvala

  1. Dragi Andrija,
   Možete početi odmah sa tretmanom Naturoplex tableta – jer ako je u pitanju urinarna infekcija olakšaće vam tegobe a nema neželjenih dejstava. Ali svakako biste ŠTO PRE trebali posetiti lekara da se dijagnosticira problem, može biti jaka upala ili problemi sa bubregom, možda vam je potreban i antibiotik uz Naturoplex…
   Da ne bismo nagadjali molimo vas da posetite što pre lekara.
   Kao prvu pomoć možete početi i sa Naturoplexom 3 puta po 3 tablete na dan.

 5. Postovani,meni je dijagnostifikovana infekcija mokracnih puteva.Prepisan antibiotik Bactrim na 12 sati po 2.organizama ga slabo podnosi.Sta predlazete.Nisam u zivotu tabletu popila pa organizam te otrove ne prihvata.Pozdrav

  1. Draga Jelena,
   Ako vam je prepisan antibiotik bilo bi dobro da probate da nastavite i sa njim, a da uključite i Naturoplex 3 puta dnevno po 3 tablete (bar 14 dana).
   Naturoplex može da ide i kao samostalna terapija ali verovatno je bio veliki broj bakterija te je lekar i prepisao antibiotik.
   Možete nastaviti i samo sa Naturoplexom ako ne možete produžiti upotrebu antibiotika ali svakako pratite stanje. I uzimajte dosta tečnosti (2 – 2,5l dnevno)!

 6. Miloš Stepanović

  Postovani, imam problem sa eserihijom koli u prostati (hronicni bakterijski prostatitis) i u uretri. Da li bi naturoplex mogao da resi tu infekciju? S obzirom na to da je prosatata veoma slabo prokrvljen organ te svaki preparat do nje prodire u malom postotku. Unapred zahvalan na odgovoru!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa
Scroll to Top